دوشنبه , نوامبر 23 2020
خانه / تغذیه و سلامتی / موارد استفاده از اسانس اسطوخودوس و فواید آرایشی و درمانی آن

موارد استفاده از اسانس اسطوخودوس و فواید آرایشی و درمانی آن

روغن اسطخدوس

اسطوخودوس ، نام علمی آن (LavandulaAngustifolia) ، همچنین با نام رایج آن اسطوخودوس یا اسطوخودوس دارویی شناخته می شود ، این درختچه ای کوتاه است ، بلندی حدود 60 سانتی متر ، گل های معطر آن با رنگ بنفش ، خوشه ای شکل ، چشمگیر و بوی معطر شدید ، بومی منطقه مدیترانه است ، این گیاه را می توان در مناطق مختلف جهان کشت کرد.

تمدن های باستان از اسانس اسطوخودوس استفاده می کردند و استفاده از آن تا به امروز ادامه داشته است. همانطور که یونانیان از آن به عنوان عطر استفاده می کردند ، و رومی ها از آن در حمام های خود استفاده می کردند ، و در مصر باستان به عنوان ماده معطر در بخور و عطرهای مختلف مورد استفاده قرار می گرفت ، در حالی که در قرون وسطی یکی از گیاهان با ارزش برای رایحه نفس گیر آن در عطر بود.صابون.

اسانس اسطوخودوس چگونه استخراج می شود؟

اسانس اسطوخودوس یک محصول 100٪ طبیعی است. این روغن اساسی از گلهای اسطوخودوس با استفاده از استخراج می شود تقطیر بوسیله بخار ، در آنجا که مقدار زیادی گیاهان تحت فشار گرم می شوند ، این امر منجر به جدا شدن عناصر ریز گیاه از گل می شود و هنگامی که حاصل از آن متراکم می شود ، اسانس جمع می شود ، پس از آن روغن اساسی از آب مایع جدا می شود.

خواص ساختاری روغن اسطوخودوس:

روغن اسطوخودوس یک روغن اساسی است که از مخلوط پیچیده ای از ترکیبات فرار ، سبک و غیر چرب حاصل می شود و از متابولیسم مواد اولیه گیاهی ناشی می شود و در آب محلول نیست ، اما در الکل ، چربی ها ، روغن های گیاهی و موم حل می شود و همچنین در اسید استیک نیز کمی محلول است.

که امروزه اسانس اسطوخودوس را به یکی از پرمصرف ترین روغنهای اساسی تبدیل می کند زیرا این نوع روغنها حاوی موادی هستند که بوی گیاهان را بوجود می آورند و از اهمیت زیادی در صنایع آرایشی و بهداشتی برخوردار هستند.صنایع غذایی و داروها

خواص درمانی و آرایشی اسانس اسطوخودوس

بیایید در مورد استفاده های درمانی و آرایشی روغن اسطوخودوس بیاموزیم:

خواص درمانی:

اسانس اسطوخودوس فواید بی شماری دارد و استفاده از آن بی پایان است. به عنوان بهترین روغن برای تسکین استرس ، ایجاد آرامش و آرامش ذهن بسیار توصیه می شود و از زمان های بسیار قدیم برای درمان انواع مشکلات بهداشتی مورد استفاده قرار می گرفته است زیرا حاوی بیش از 300 ترکیب شیمیایی است.

اسانس اسطوخودوس به دلیل خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی ، ضد افسردگی ، ضد عفونی کننده و ضد درد بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر ارتقا health سلامت جسمی و روانی ، به طور کلی ، در برابر بیماری های مختلف از مشکلات پوستی تا اختلالات خواب نیز اثبات شده است.

خواص زیبایی شناسی:

اسانس اسطوخودوس به طور گسترده ای در محصولات آرایشی طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل خاصیت درمانی ، بی ضرر بودن بسیار ، تحمل خوب و اثر بخشی بالا ، در قفسه های هر آزمایشگاه آرایشی طبیعی یک ماده ضروری است.

اسانس اسطوخودوس یک آنتی اکسیدان قوی است که حاوی ترپن ها ، لیمو ، استرها و بیش از 150 ترکیب است و همچنین منبع خوبی از ویتامین های A و E است که برای ترمیم و تغذیه پوست ضروری است. و نقش آن به عنوان یک عطر نیازی به معرفی ندارد زیرا این نام خود زیبایی و طراوت را به حواس می آورد.

استفاده از اسانس اسطوخودوس چیست؟

استفاده های زیادی از روغن اساسی اسطوخودوس وجود دارد ، از جمله:

درمان سردرد و میگرن:

سردرد و میگرن از بیماری های رایج هستند و ثابت شده است که روغن اسطوخودوس در تسکین درد وی موثر است ، زیرا 3-5 قطره روغن خالص اسطوخودوس را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل بکر یا هر روغن حامل دیگری مانند روغن بادام شیرین مخلوط می کند. و با استفاده از آن ناحیه آسیب دیده را ماساژ می دهد ، متوجه می شوید که چگونه شما را تازه می کند و احساس درد را تسکین می دهد.

درمان بی خوابی:

رایحه روغن اسطوخودوس اضطراب را تسکین می دهد و احساس آرامش و آرامش ایجاد می کند ، با توجه به اینکه چند قطره اسانس خالص اسطوخودوس روی بالش یا بافت پاشیده می شود و همچنین می توان بوی آن را مستقیماً قبل از خواب از بطری استشمام کرد. علاوه بر این ، می توانید با پاشیدن چند قطره روغن روی اسباب بازی ها یا بالش خود ، به کودک خود کمک کنید تا خواب آرام داشته باشد.

درمان زخم ها و ترک های پوست:

عوامل زیادی باعث خشکی و ترک پوست می شوند مانند خشکی هوا ، استفاده از مواد شوینده و سایر عواملی که باعث می شوند از خشکی پوست ، خارش و شکاف لب ها رنج ببریم. از روغن اسطوخودوس برای درمان این علائم به چندین روش استفاده می شود ، یا با شستن منطقه آسیب دیده با آب تمیز ، خشک کردن آن با یک پنبه ، و سپس استفاده از اسانس خالص اسطوخودوس بر روی منطقه.

یا با افزودن چند قطره روغن به کرم مورد علاقه خود یا روغن دیگر (مانند روغن بادام شیرین یا روغن نارگیل) ، شکاف لب ها را درمان می کند و خارش و تحریک را تسکین می دهد. همچنین می تواند پسوریازیس را درمان کندبرای اگزما و زخم

درمان کبودی:

این کار با مخلوط کردن 10 قطره روغن ضروری اسطوخودوس آلی با 5 میلی لیتر روغن بادام شیرین و استفاده از کمپرس در منطقه آسیب دیده انجام می شود.

درمان آکنه:

از آنجا که آکنه یکی از رایج ترین مشکلات پوستی است که بسیاری از آن رنج می برند ، روغن اسطوخودوس به درمان آن کمک می کند و بهبود آن را تسریع می کند. با مصرف یک قطره روغن اسطوخودوس و قرار دادن آن روی آکنه یا جوش ها ، می توان مشاهده کرد که این جوش ها طی 2-3 روز بهبود می یابند.

تسکین نیش حشرات:

در جایی که چند قطره روغن ضروری اسطوخودوس خالص به ناحیه ای که نیش زده است بمالیم و این باعث کاهش تورم و درد و رفع خارش و التهاب می شود.

درمان آفتاب سوختگی:

اسانس اسطوخودوس یک آفتاب سوختگی آرام بخش است. اما اگر می خواهید آفتاب بگیرید باید به یاد داشته باشید که هرگز نباید از روغن اسطوخودوس استفاده کنید زیرا باعث حساسیت پوست شما در برابر نور می شود. در فرمولاسیون هایی که از روغن اساسی اسطوخودوس استفاده می شود ، به ویژه در غلظت های بالا ، علی رغم اینکه روغن تحمل خوبی دارد ، می تواند باعث واکنش های آلرژیک ، حساسیت به نور و تغییر در رنگدانه های پوستی شود.

نحوه استفاده از اسانس اسطوخودوس برای آفتاب سوختگی:

چند قطره را با روغن ضروری مورد علاقه خود با (روغن لیمو ، روغن نعناع فلفلی ، دارچین یا روغن بابونه …) مخلوط کنید. و آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید ، این باعث تسریع در بهبود و جلوگیری از ایجاد زخم می شود. همچنین برای سوختگی جزئی ناشی از بخار یا اجسام گرم مفید است.

کاربرد دیگر روغن اسطوخودوس است

خواص درمانی روغن اسطوخودوس

در برابر تب یونجه (رینیت آلرژیک فصلی) استفاده می شود:

تغییر فصل دلیل اصلی رینیت آلرژیک است. بنابراین ، استنشاق اسانس خالص اسطوخودوس به طور مستقیم از بطری ، یا استنشاق از طریق بافتی که چند قطره اسانس اسطوخودوس به آن اضافه شده ، علائم تب یونجه را کاهش می دهد.

تحریک رشد مو و درمان شوره سر:

این یکی از کاربردهای عالی روغن اسطوخودوس است و با افزودن 5 تا 8 قطره روغن اسطوخودوس به یک قاشق سوپخوری نارگیل بکر استفاده می شود ، سپس با پوست سر ماساژ داده می شود ، بنابراین این روش درمانی رشد مو را تحریک می کند و مشکل شوره سر را برطرف می کند.

مرطوب کننده موهای خشک:

به 100 میلی لیتر از شامپوی خود 15 قطره روغن اسطوخودوس ارگانیک اضافه کنید. از این مخلوط استفاده کنید و اجازه دهید خاصیت مرطوب کنندگی اسانس اسطوخودوس کار خود را در افزایش درخشش مو و محافظت از انتهای آن در انتهای شکاف انجام دهد.

مبارزه با شپش و کنه:

ثابت شده است که استفاده از اسانس اسطوخودوس در نواحی نزدیک پوست سر دارای اثر از بین بردن شپش است. قرار دادن چندین قطره روی یک تکه پارچه در کشوهای کمد به دفع و پیشگیری از مایت ها کمک می کند.

خوشبو کننده هوا:

رایحه درمانی خلق و خوی فرد را بهبود می بخشد ، بنابراین استفاده از اسانس اسطوخودوس برای ساخت خوشبو کننده هوا وضعیت روانی را بهبود می بخشد..

استفاده با پر کردن یک بطری اسپری با 300 میلی لیتر آب مقطر انجام می شود ، سپس 25 تا 30 قطره اسانس اسطوخودوس خالص به آن اضافه کنید ، خوب تکان داده و از آن برای پخش اسپری تازه کننده در فضای اتاق استفاده کنید.

این برای بهبود طعم دهنده ها استفاده می شود:

برای تهیه رایحه گل چند قطره روغن ضروری اسطوخودوس خالص به مافین اضافه کنید. برای بهبود عطر و طعم می توانید آن را به چای ، عسل ، مربا و … نیز اضافه کنید.

ضد تهوع:

برای رفع حالت تهوع و سرگیجه ، روغن خالص اسطوخودوس را مستقیماً از بطری استنشاق کنید یا از یک خوشبو کننده هوا بر پایه روغن ضروری اسطوخودوس استفاده کنید.

خستگی و تلاش را از پا کاهش دهید و آرامش خوبی کسب کنید:

یک کاسه آب داغ برداشته و (10 تا 15 قطره) اسانس خالص اسطوخودوس و یک فنجان نمک اپسوم (سولفات منیزیم یا نمک اپسوم). پاها را به مدت 10-15 دقیقه در آب خیس کنید ، زیرا این کار باعث آرامش شما و خواب بهتر می شود.

بعد از حمام آرام باشید:

و 10 قطره روغن اساسی اسطوخودوس را رقیق کنید ، با 5 میلی لیتر روغن بادام شیرین ، این مخلوط را به آب حمام خود اضافه کنید و قبل از خواب آرامش کامل خواهید داشت.

حذف اسپاستیسیته:

برای از بین بردن اسپاستیک ، چند قطره روغن اساسی اسطوخودوس به روغن ماساژ اضافه کنید. به لطف ترکیبات طبیعی ، به عنوان یک ماده آرامبخش طبیعی عمل می کند که به تقویت آرامش و بازیابی عضلات کمک می کند.

نکات مهم در استفاده از روغن اسطوخودوس

  • همیشه توصیه می شود از روغنهای اساسی در برابر نور محافظت کنید ، بنابراین در صورت عدم استفاده ، ما باید اسانس اسطوخودوس را در مکانی خنک و کاملاً مهر و موم شده و در برابر نور محافظت کنیم.
  • به زنان باردار و شیرده توصیه می شود از مصرف آن و همچنین بیماران دیابتی و افراد با حساسیت بالا خودداری کنند. در حالی که از نظر سمیت ، روغنهای اساسی احتمالاً سمی هستند و مصرف بیش از حد آن می تواند شخص را مسموم کند ، حتی با روغنهای اساسی از گیاهانی که به خودی خود سمیت کمتری دارند.
  • وی همچنین به دلیل اثرات سلامتی و عوارض بهداشتی در جامعه ، نسبت به بلعیدن روغن اسطوخودوس هشدار می دهد.

منابع

درباره‌ی جواد عصمتی

حتما ببینید

ببینید: زاویه جدید از دعوای کادر استقلال و فولاد!

حاشیه دیدار دو تیم استقلال و فولاد و درگیری لفظی نیمکت این دو تیم و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =