جمعه , آگوست 14 2020
خانه / تغذیه و سلامتی / مهمترین خواص عناب برای سلامتی و درمان است

مهمترین خواص عناب برای سلامتی و درمان است

درخت عناب عناب کوچک که به 12 متر ارتفاع می رسد ، دارای برگهای سبز روشن و میوه های قرمز مانند هسته های کوچک زیتون با یک خمیر بزرگ در وسط است.

علاوه بر طعم شیرین و خوشمزه آن و میوه عناب تازه حاوی خواص بسیار مهمی است که باعث می شود آن را در میان میوه های سرشار از مواد مغذی قرار دهد که ما را بر آن دارد تا مهمترین فواید سلامتی و پزشکی و مضرات ناشی از مصرف بیش از حد را برجسته کنیم بنابراین با ما در این تور همراه باشید:

میوه عناب چیست؟

عناب این میوه کوچک به اندازه یک زیتون یا کمی بزرگتر از آن است که در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند اضطراب و بی خوابی و بهبود هضم و بسیاری از بیماری های دیگر مورد استفاده قرار می گرفت.

میوه عناب که دارای خواص دارویی زیادی است ، در ابتدای رشد آن سبز و گرد است و پس از رسیدن میوه به رنگ قرمز ، شکل می گیرد و چروک می شود زیرا پس از خشک شدن ، رنگ قرمز را به دست می آورد.

عناب به “خرما قرمز” یا “خرمای چینی” نیز گفته می شود. منطقه خراسان جنوبی مرکز تولید عناب است و گفته می شود بیش از 4000 سال پیش در چین کشت شده است.

عناب همچنین بیش از 400 گونه دارد که در جهان یافت می شود.

عناب تازه و مرطوب دارای طعم نرم و طعم شیرین مانند سیب است اما عناب خشک آن مانند خرما است.

مواد مغذی موجود در عناب

عناب سرشار از مواد مغذی مهم است و شامل موارد زیر است:

  • آنتی اکسیدان ها ، فلاونوئیدها ، نیاسین ، ویتامین C ، کاروتن ، تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین و فلوئور.
  • عناب همچنین حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی مانند مس ، منگنز ، آهن ، فسفر ، کلسیم ، پتاسیم و روی است.
  • این حاوی نسبت های زیادی از فیبر رژیم غذایی است.
  • عناب همچنین حاوی پکتین به عنوان یک فیبر مؤثر در کاهش چربی و قند خون است.
  • درصد کل چربی در میوه عناب بسیار کم است بنابراین متخصصان تغذیه می توانند عناب عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی شما توصیه کنند.

خواص عناب برای سلامتی و درمان

میوه عناب دارای خواص دارویی زیادی است و از نظر طب سنتی در کشورهای مختلف برای کمک به سلامتی و معالجه بیماری ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است. عناب میوه ای بسیار مؤثر است زیرا علاوه بر خواص تغذیهای خود دارای کاربردهای بسیاری به عنوان گیاه دارویی مهم است:

عناب در برابر سرطان محافظت می کند

عناب به دلیل مقادیر زیاد آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها به عنوان یک ماده غذایی ضد سرطان شناخته شده است.

آبمیوه ای که از میوه عناب استخراج می شود به رشد سلولهای سرطانی کمک می کند یک مطالعه نشان داده است که عصاره عناب خشک دارای خاصیت ضد سرطانی بوده و مرگ سلولهای سرطانی یا مرگ سلولهای سرطانی به ویژه سرطان خون را تحریک می کند.

عناب برای معده و دستگاه گوارش

میوه تازه و خشک عناب در طب سنتی برای بهبود هضم مورد استفاده قرار می گیرد زیرا مصرف روزانه و منظم عناب به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند و خطر ایجاد سموم در روده را کاهش می دهد.

عناب به دلیل دارا بودن فیبر باعث بهبود هضم در بدن می شود. ساپونین ها و تریپتوفان نیز در بهبود جذب مواد مغذی و حرکات غذایی سالم در روده نقش دارند که به جلوگیری از یبوست ، درد شکم ، نفخ و بیماری های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ کمک می کند.

عناب همچنین خطر زخم معده را کاهش می دهد.

عناب می تواند هنگام بروز مشکل در اسهال ، تحرک دستگاه گوارش را کاهش دهد.

عناب دستگاه گوارش را تقویت می کند.

عناب و یبوست

عناب یک داروی طبیعی برای یبوست است که در آن میوه عناب حرکات روده را بهبود می بخشد و به پیشگیری و درمان یبوست مزمن کمک می کند.

میوه رسیده رسیده عناب عنصر ملین است ، ثابت شده است که عناب در درمان یبوست با مطالعات مختلف بالینی مفید است ، به افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود یک قطعه تازه زنجبیل و مقداری دانه عناب را در یک فنجان آب جوش مخلوط کرده و مخلوط را هر روز بنوشید.

عناب باعث کاهش استرس و افسردگی می شود

در طب سنتی از میوه عناب به عنوان یک آرامبخش طبیعی برای درمان استرس ، اضطراب و افسردگی استفاده می شود.

هسته عناب همچنین در دوزهای کم و خاصیت تسکین دهنده طبیعی در دوزهای بالا دارای خواص ضد اضطراب است.

عناب برای درمان بی خوابی

در طب سنتی چین از میوه و دانه عناب برای درمان بی خوابی استفاده می شود.یک مطالعه نشان داد که مقادیر بالای فلاونوئیدها ، قندها و ساپونین های موجود در عناب یک ضد درد طبیعی برای بی خوابی ، سرعت بهبودی و آرامش است.

نوشیدن یک فنجان آب عناب قبل از خواب می تواند اعصاب را آرام کرده و به طور طبیعی بی خوابی را درمان کند.

حل مشکلات خواب یکی از خواص عناب است عصاره عناب می تواند یک داروی خانگی مناسب برای افرادی باشد که از مشکلات و اختلالات خواب رنج می برند زیرا خواص آرام بخش اجزای ارگانیک این میوه ذهن و بدن را آرام می کند بنابراین اگر در شب بخوابید خوب نیستید چند عناب یا آبمیوه به خواب عمیق و راحت کمک می کند.

عناب و قند خون

مواد لازم در عناب قند خون را متوقف می کند ، زیرا به طور قابل توجهی قند خون ، اوره ، کراتینین ، کلسترول ، تری گلیسیرید در خون و هموگلوبین را به سطح طبیعی بدن متصل می کند.

عناب برای تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها ، ویتامین C ، ویتامین A ، ترکیبات آلی مختلف و اسیدهای موجود در عناب و به روش های مختلف به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش و خنثی کردن رادیکال های آزاد (که باعث بسیاری از بیماری ها می شود) کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن ، سرماخوردگی و بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

فلاونوئیدها موجود در عناب همچنین حاوی خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی قوی هستند که به کاهش خطر عفونت در اثر بیماریهای ایمنی بویژه در کودکان کمک می کند.

عناب هزاران سال است که در طب سنتی برای معالجه گلو درد مورد استفاده قرار می گیرد.

به علاوه ، ویتامین C می تواند باعث افزایش تولید گلبول های سفید شود و همانطور که می دانید گلبول های سفید اولین خط دفاعی سیستم ایمنی بدن ما هستند.

عناب و سرماخوردگی

در طب سنتی توصیه می شود که برای تهیه سرفه ، سرماخوردگی و آنفلوانزا از گلو درد و انواع بیماری های زمستانی ، از خوردن آب عناب (همراه با عصاره جوشاننده چندین گیاه در کنار هم برای بدست آوردن مخلوط مناسب برای پیشگیری و درمان برخی بیماری ها) استفاده کنید.

چای عناب نوشیدنی بسیار خوشمزه ای است که به جلوگیری از سرماخوردگی کمک می کند ، بنابراین اگر مبتلا به سرماخوردگی هستید و از خشکی در سینه با سرفه رنج می برید ، عناب یک داروی خوب و موثر است زیرا حاوی پروتئین ، قند و مقدار زیادی ویتامین C است.

و جوش عناب علاوه بر تسکین آسم و تنگی نفس ، درخشندگی را نیز تسکین می دهد.

برای تهیه یک جوشانده عناب:

این یک (شربت عناب جوشانده) است که 50 گرم عناب را در یک لیتر آب قرار داده و آن را جوشانده تا یک سوم آب آن باقی بماند و سپس روزانه 3 بار آن را برای سرماخوردگی بنوشید.همچنین می توانید آویشن سبز یا رزماری یا نعنا را نیز به این جوشانده اضافه کنید تا عناصر کمکی در درمان افزایش یابد.

عناب و تری گلیسیرید

برخی تحقیقات اولیه نشان داده است که عناب خطر انباشت رسوبات چربی در رگ های خونی را کاهش داده و با کاهش درصد چربی خون ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

عناب و فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم عناب به بهبود عملکرد رگهای خونی کمک می کند ، این امر به کاهش فشار خون بالا و فشار کنترل کمک می کند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

عناب برای کم خونی

عناب برای درمان کم خونی و بهبود گردش خون در بدن مفید است زیرا حاوی مقادیر زیادی آهن و فسفر است که به افزایش تولید گلبول های قرمز و افزایش فعالیت گردش خون در بدن کمک می کند.

عناب ضد التهاب است

کاربرد موضعی عصاره میوه عناب به عنوان یک ضد التهاب قدرتمند عمل می کند و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی ، ویتامین C ، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها باعث کاهش درد عضلات و مفاصل می شود.

این ماده از رادیکالهای آزاد (که عامل اصلی افزایش التهاب هستند) جلوگیری می کند ، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

عناب برای پوکی استخوان

کلسیم و فسفر موجود در عناب به تقویت و بهبود عملکرد استخوان کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

با افزایش مواد معدنی مانند کلسیم ، فسفر و آهن که از عناب دریافت می کنید ، سلامتی و استحکام استخوان های خود را تضمین می کنید ، به خصوص که با افزایش سن ، ممکن است فرد با مشکلاتی مانند ریزش استخوان و شکنندگی مواجه شود ، بنابراین اضافه کردن عناب به رژیم غذایی شما می تواند این روند را کند کند.

کاهش وزن

عناب یک میوه کم کالری به حساب می آید و به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر و پروتئین ، باعث کاهش اشتها می شود و با جلوگیری از خوردن بیش از حد به کاهش وزن کمک می کند.

خوردن میوه و سبزیجات برای کاهش وزن و در عین حال دنبال کردن یک رژیم غذایی یا رژیم غذایی خاص بسیار توصیه می شود. عناب همچنین در این لیست از غذاها قرار دارد زیرا یکی از غذاهایی است که در کنترل وزن کمک می کند.

میوه هایی که کالری کم دارند و سرشار از پروتئین و فیبر غذایی هستند ، نیاز و رضایت شما را تأمین می کند و قرار گرفتن عناب در این لیست از رژیم غذایی شما و تعهد شما به آن به عدم اضافه وزن کمک می کند.

عناب برای بهبود عملکرد مغز

عناب می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند زیرا این میوه شگفت انگیز فعالیت گلوتامات (یک انتقال دهنده عصبی) را که باعث آسیب مغزی در مبتلایان به سکته مغزی ، تشنج یا پارکینسون می شود ، مسدود می کند.

یک مطالعه آزمایشگاهی مقدماتی نشان داده است که عصاره عناب به درمان تشنج کمک می کند و آسیب مغزی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

خواص عناب برای پوست و مو

جوان سازی پوست صورت:

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در عناب به کاهش رادیکالهای آزاد در بدن و جوانسازی صورت با کاهش چین و چروک و خطوط ریز و همچنین کاهش پیری پوست ، کم آبی ، قرمزی و آفتاب سوختگی کمک می کند.

عناب برای خشکی پوست استفاده می شود و آن را مرطوب می کند.

جوش و آکنه:

عناب به دلیل داشتن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان ها و خاصیت ضد التهابی طبیعی ، به جلوگیری و درمان آکنه و جوش ها کمک می کند.

درمان اگزمای خارش دار:

عناب به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی قدرتمند ، به درمان اگزما تحریک کننده کمک می کند.

خوردن چند دانه عناب در روز مشکل زخم را کاهش می دهد.

برای درمان کهیر و خارش در پوست ، 10 تا 50 گرم عناب (بسته به سن و شدت بیماری) را با یک لیوان آب بجوشانید ، سپس آن را با دانه کنجد مخلوط کرده و صبح آن را در معده خالی میل کنید.همچنین می توانید عناب خشک را با عسل مخلوط کرده و در جای خارش قرار دهید.

تقویت و افزایش رشد مو:

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که استفاده از روغن عناب به تقویت فولیکول های مو ، افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.

از ریشه عناب خیس شده می توان برای شانه کردن موها با ماساژ پوست سر به صورت دایره ای و در تمام جهات با این محلول به مدت 10 دقیقه استفاده کرد ، سپس آن را با چاه آب گرم بشویید که این به رشد و تقویت مو کمک می کند.

عناب برای محافظت از کبد

مصرف عناب سطح آنزیم های کبدی را تا حد زیادی کاهش می دهد زیرا این آنزیم ها حاکی از آسیب بافتی است ، بنابراین خوردن این میوه دارای خاصیت محافظتی در برابر بیماری کبد بخصوص در درمان کبد چرب است.

فواید دندان عناب

عناب باعث می شود دندان ها در برابر پوسیدگی مقاوم باشند.

برای درمان درد دندان ، عناب را در محل پوسیدگی دندان قرار دهید.

زخم های عناب

استفاده از دانه های میوه ای در زخم ها و زخم ها باعث تسریع در بهبود آنها می شود زیرا اسیدهای آمینه مهم در این میوه وجود دارد که باعث بهبودی زخم ها می شود.

برای درمان و بهبودی زخمهای قدیمی ، ریشه خیس شده عناب را روی آن اسپری کنید.

عوارض و آسیب های عناب

مصرف زیاد عناب در موارد نادری می تواند باعث موارد زیر شود:

  • خواب آلودگی
  • اسهال ، از دست دادن اشتها ، ضعف و ناراحتی.
  • میل جنسی را کاهش می دهد.
  • عناب زیاد باعث گاز و نفخ برخی از افراد می شود.
  • عناب ویتامین K را افزایش می دهد ، که ممکن است منجر به فشار خون بالا شود ، بنابراین برای افرادی که از فشار خون رنج می برند توصیه نمی شود مگر اینکه تحت نظارت پزشکی باشند.
  • افرادی که نفخ ، انگل های روده ای و خلط بیش از حد دارند بهتر است قبل از خوردن عناب با پزشک مشورت کنند.
  • لایه بالایی عناب به سرعت هضم نمی شود ، بنابراین هنگام خوردن آن ، آن را به خوبی بخورید و افرادی که در هضم غذا مشکل دارند باید از خوردن عناب خودداری کنند.

بارداری و شیردهی

هیچ مطالعه دقیقی در مورد تأثیر عناب بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده است ، به همین دلیل متخصصان به خانمها توصیه می کنند که در دوران بارداری و شیردهی از عناب اجتناب کنند.

دیابت و قند خون

میوه عناب ممکن است قند خون را کاهش دهد ، بنابراین توصیه می شود در صورت ابتلا به دیابت ، هربار عناب را میل کنید و سطح قند را کنترل کنید.

طرز استفاده از عناب

  • از میوه تازه عناب به صورت خام و پخته استفاده می شود.
  • همچنین می توان به انواع مختلف کیک ، شیرینی ، شیرینی و مربا اضافه کرد.
  • عناب خشک برای تهیه شربت عناب استفاده می شود.
  • در اردن ، لبنان و دیگر کشورهای خاورمیانه ، میوه عناب تازه و خشک که بعد از غذا به عنوان میان وعده یا شیرینی میل می شود.
  • عناب دودی همچنین به عنوان عناب سیاه معروف است یکی از خوشمزه ترین تنقلات ویتنام است.
  • در هندوستان از میوه عناب برای تهیه ترشی استفاده می شود.
  • در انگلیس عناب خشک شده و به چای اضافه می شود.
  • در کره ، چین و تایوان از شربت عناب شیرین استفاده شده است.
  • در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می شود.
  • کنسرو عناب و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می شود.

کاربردهای مختلفی برای عناب

  • شربت عناب برای داشتن حصبه ، درد قفسه سینه ، سرفه و فشار خون مفید است ، برای تهیه شربت عناب در این موارد ، 200 گرم عناب را در یک لیتر آب جوش قرار دهید ، آن را با کمی شکر مخلوط کنید و بگذارید تا گرم شود ، سپس این شربت را 3 بار در روز بنوشید تا بهبود یابد.
  • افرادی که از زخم معده و عفونت های روده رنج می برند ، باید یک قاشق چای خوری آب عناب را به همراه تعدادی قرص عناب پس از غذا بنوشند.
  • شربت عناب برای سرفه ، درد در قفسه سینه ، خلط و ملین مفید است ما 50 گرم عناب + انجیر + کشمش + خرما را در یک لیتر آب جوش قرار داده و می گذاریم تا جوش بیاید تا نیمی از آب باقی بماند ، سپس روزانه 3 فنجان کوچک آن را صاف کرده و بنوشید.
  • برای تسریع در ترمیم استخوان شکسته از برگ درخت عناب استفاده کنید تا استخوان شکسته را بپوشانید.
  • کسانی که از زخم روده و اثنی عشر رنج می برند باید 5 قرص عناب را به آرامی در طول روز میل کنند و بعد از کاملاً نرم شدن آنها را جوید.
  • برای درمان خارش پوست ، 50 گرم عناب را در یک فنجان آب جوش قرار دهید ، آن را با کدو مخلوط کرده و صبح آن را میل کنید.
  • عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده و آن را روی خارش قرار دهید.
  • برگ عناب را می توان در محل نیش عقرب اعمال کرد.
  • دانه های عناب تسکین دهنده و مواد مخدر است.
  • عناب دمای بدن را کاهش می دهد.

.

درباره‌ی javadesmaty

حتما ببینید

مهمترین انواع ماهی خوراکی و خاصیت غذایی آنها

به عنوان مثال در کشوری مانند ترکیه یا ایران عنوان سلیقه های خوشمزه از سرو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *